איך להכין עוגת שוקולד מקושטת ליומולדת
במתכון הבא אני אראה לכן איך להכין עוגת יומולדת
פשוטה,מרהיבה והכי חשוב טעימה
שלקחה לי בערך רבע שעה.
מצרכים |
לעוגה: 1 כוס שמן (240 מ"ל) 1 כוס סוכר (200 גרם) 4 ביצים 1 כוס אבקה להכנת שוקו חם (לא קקאו) 1 מיכל שמנת חמוצה (200 מ"ל) 1 כוס קמח תופח (140 גרם) |
לציפוי: 1/2 כוס שמנת מתוקה (120 מ"ל) 120 גרם שוקולד חלב כל מני ממתקים שבוחרים(גומי,עדשים,אוראו,קליק...) גליליות/אצבעות שוקולד לציפוי העוגה מסביב |
אופן ההכנה |
טורפים יחד את כל חומרי העוגה לפי סדר הופעתם במתכון. יוצקים לתבנית ואופים בחום של 180 מעלות כ-30 דקות, עד שהעוגה יציבה וקיסם יוצא כמעט יבש לגמרי (עם פירורים לחים). בסיר על אש קטנה, מחממים שמנת מתוקה לסף רתיחה. יוצקים לקערה עם השוקולד וטורפים עד שהשוקולד נמס. יוצקים על העוגה לאחר שהיא מתקררת מעט ולפני שהציפוי מתקרר עוברים לקשט את העוגה |
"מדביקים" את הגליליות סביב העוגה(אפשר לקשור סרט מתנה סביב העוגה כדי לשמור על הגליליות במקום)
מחלקים את החלק העליון של העוגה לכמה חלקים שבוחרים בעזרת הגליליות.
בכל אחד מהחלקים מפזרים ממתק אחר.
בתיאבון!
תגובות
הוסף רשומת תגובה